Classic Runner

Nadat in 1995 de Piekmachines verboden waren was de classic runner de 1e serieuze opvolger van de random runner.  Jammer was dat deze fruitautomaat niet meer gebaseerd was op het random effect op basis van een dobbelsteen.

Spelbeschrijving

Basisspel:
1 winlijn met 3 rollen, waarbij 3 kroontje criss-cross voor een extra prijs van 20 punten zorgen.
Gewonnen prijzen kunnen worden opgespaard in de clubmeter (verspreid over 4 potten) of overgeheveld worden naar de winbank.

0-1 spel:
Via het 0-1 spel kun je in een hoog tempo de clubmeter vullen zodat je snel in het bovenspel kunt gaan spelen.

Bovenspel:
Het bovenspel speel je met 3 rollen en 5 winlijnen met een inzet van 5 punten.

Specificaties

Datum toelating: 29/07/1997
Merkteken volgnummer 0818
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , ,

4 Reacties op “Classic Runner”

 1. Touch Down schreef:

  Hoi,

  “niet meer gebaseerd was op het random effect op basis van een dobbelsteen” Dit vind ik interessant. Was de oude Random runner gebaseerd op het RNG principe en de nieuwere automaten niet? Ik dacht dat naast Casino-slots onze huidge fruitautomaten ook een RNG (toevalsgenerator) hadden? Indien niet hoe bepalen onze automaten dan het “toeval”? Groeten van JPM- Touch Down freak.

  • admin schreef:

   De overige automaten werken volgens de reflex methode. Er wordt gekeken naar het aantal spellen (bv. 100.000) en dan moet het gemiddelde op een bepaald percentage zitten. Ook wil men nog weleens werken met een extra regelaar zodat de winfrequentie hoger wordt. Als een spel lange tijd niets geeft wordt deze machine oninteressant. Nu kun je denken om het spel plezier te verhogen om bv. bij een inzet van 16 (supatron) vaker een prijs te geven van 4×4 credits. Je zet 16 credits in en wint 4×4 credits. De machine geeft dan een kick door de geluiden en dat je iets wint. In feite win je niks maar het spel wordt er wel leuker door. Alles heeft nl. te maken met psycholgie. Je ziet dat bij de huidige automaten ook vaker prijsjes van 2 credits worden gegeven. Het spelen wordt dan leuker.

 2. Touch Down schreef:

  Bedankt voor de uitleg!

 3. ron schreef:

  service blijft knipperen iemand een idee hoe je dit uit krijgt

Laat een reactie achter