Action Bank

De Action Bank gokkast van Barcrest was een geduchte opvolger van het succes van de Top Deck. De speelautomaat is uit 1989 en was wel een topper.

Spelbeschrijving:

Als basis zijn er 3 rollen met de normale fruitsymbolen. De Feature entree wordt gerealiseerd door een fruitladder. De symbolen in de fruitladder moet in volgorde verlicht worden.
Het Feature spel bestaat uit drie niveaus. Nadat de Feature entree gehaald is wordt er op het onderste niveau gespeeld. Hier zijn de volgende features te vinden.

EXTRA – Een extra geeft iets extra’s bij een volgende rollen of feature win. Vallen er drie Extra’s achter elkaar, dan is dit een prijs van 200 punten.
POT + – Telt 4 punten bij de momentele waarde van de pot op.
SINAS MATRIX – Dit Feature maakt de sinas matrix actief. Vanaf nu worden er alle sinas symbolen op, boven en beneden de winlijn getransformeerd naar de matrix. Is dit matrix vol en actief, dan zijn er 20 punten gewonnen.
EXTRA MATRIX FRUIT – In één van de drie matrixen wordt random een extra symbool ingevuld.
HOGER – Ga naar het tweede niveau waar zich de volgende Features bevinden.
LAGER – Ga terug naar het eerste niveau.
APPEL MATRIX – Hetzelfde als sinas matrix maar nu per lijn opneembaar (= 4 punten/lijn) en matrix compleet is 50 punten.
MYSTERY PRIJS – Rol 1 stopt op een willekeurige positie. Rol 2 en 3 stappen dan gelijktijdig naar beneden. Elk zelfde symbool als op rol 1 stopt op de winlijn tot dat er een prijs is gevallen.
SUPER DUBBEL – Verdubbelt een gewonnen prijs. Minimum inzet is 20 punten en maximaal 100. De speler kan zelf bepalen wanneer de SUPER DUBBEL wordt ingezet.
HOGER – Ga naar het derde niveau waar zich de volgende Features bevinden.
LAGER – Ga terug naar het tweede niveau.
OPEN ACTION BANK – Is de ACTION BANK open dan wordt er ieder spel prijzen aangeboden. Verschijnt er op de laatste rol een “NEEM ACTION”, dan kan de ACTION BANK genomen worden of bewaard voor een hogere prijs.
MELOEN MATRIX – Hetzelfde als sinas matrix maar nu per lijn opneembaar (= 8 punten/lijn) en matrix compleet is 100 punten.
KIES BANKBILJET – Een aantal prijzen worden aangeboden. Probeer de beste prijs te kiezen.
POT WIN – Win de momentele inhoud van de pot.

OVERIGE FEATURES:
SUPER GOK – Eenmaal gewonnen punten kunnen alsnog verdubbeld worden (tot maximaal 200).
FEATURE KANS – Gewonnen punten op de winlijn kunnen geruild worden voor een kans om op een bepaald Feature niveau te komen.

Specificaties

Datum toelating: 14/02/1989
Merkteken volgnummer 0206
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , ,

Meer foto's

3 Reacties op “Action Bank”

 1. Marco schreef:

  Toch was de Top Deck succesvoller.

 2. Marco schreef:

  Het nadeel van deze machines was dat het masker van het gokvenster vaak van het raam losliet. Ook het kunststof masker van het bovenruit liet vaak los, wat soms ook een stuk van de screen beschadigde.
  Qua spelelementen was dit een leuke serie automaten.

 3. admin schreef:

  de maskers lieten vaak los door de warmte van de lampjes. Het beste is en was om dit weer vast te zetten met iliconenkit (blijft flexibel en wordt niet broos)

Laat een reactie achter