Chico the Bandit

Chico the Bandit is een geweldige gokkast uit 1994 waarvan wij de manual ook hebben. Chico the Bandit is een fruitautomaat gebaseerd op een engelstalige fruitmachine. Het idee kwam van Hobea, maar Project Coin (uit engeland) heeft deze toen in samenwerking met hun gemaakt. Hobea was al bekend van de samenwerking destijds met ACE. De eerste samenwerking tussen Hobea en Project Coin was de Harmony uit 1992 (TK0492).

Chico the Bandit werd destijds door verschillende bedrijven in nederland gedistribueerd zoals Oost Amusement uit Hengelo van Jan Niks en AWA uit Amsterdam. Vele kasten van hobea werden als testmachine in hun eigen exploitatie uitgezet. Wat betekend dat meerdere gokkasten van hun wellicht niet bekend zijn. Om enkele nog te noemen van hun zijn de Hyper 1000, Mississippi Gambler, The Heat is On en High 5.

SPELBESCHRIJVING Chico the Bandit:

Chico is een machine met 3 onderrollen en een bovenrol, welke twee dobbelstenen vertegenwoordigd. Het onderspel is een standaard rollenspel, waarbij prijzen kunnen worden genomen, vergokt d.m.v. kop of munt, gespaard kunnen worden op de parkeermeter of direkt kunnen worden overgezet naar de fortunemeter.

Om het bovenspel te starten moeten minimaal 4 punten aanwezig zijn op de fortunemeter. Wanneer meer punten aanwezig zijn kan d. m.v. de fortunemeterknop gekozen worden uit inzet 4, 8, 16 of 32. Hoe hoger de inzet, hoe groter de beloningen in de diverse features. Maximaal is een totaal van 200 punten te winnen.

TOPSPEL:

Bij iedere “worp” worden punten van de fortunemeter afgetrokken. Wanneer een wagon verlicht is, kan dit worden vergeleken met een verliespositie van “normale” rollen.

Wanneer “S” hoek verlicht gaan lampjes in het vak waar de inzet wordt aangegeven snel knipperen. Na stoppen d.m.y. startknop wordt de daarna verlichtte waarde bijgeteld op de fortunemeter.

Wanneer een “?” verlicht wordt, gaan de lampen rechts boven het bord knipperen, waarna na het stoppen met de start knop random een sub-feature wordt gekozen. Mogelijkheden zijn:

1: Add to totem pole: In de totempaal worden 1- 6 niveau’s bijgeteld.
2: Badlands: De totempaal wordt met 0,1 of 2 niveau’s verlaagd.
3: Bonanza: Gelijk aan Bonanza vak (zie hieronder)
4: Go to jail: Gehele totempaal dooft
5: Jail Break: 100 punten bij inzet 4 of 8, 200 punten bij inzet 16 of 32
6: Crack Shot: Op de display moet een verborgen prijs worden gestopt.

Totempaal: Wanneer de totempaal vol is wordt wanneer speler op dit vak beland, deze uitbetaald met een van de boven de totempaal aangegeven waarden.

Bonanza: Een random keuze wordt gemaakt uit:
1: Cash Strike: Stop een win in het prijzenplan. Hoogte afhankelijk van inzet.
2: Flash Back: Lampen achter onderrollen gaan knipperen. Na stoppen d. m.v. de startknop wordt 3 weg prijs van gestopte symbool gegeven.
3: Dice Cash: Door start te drukken gaat dobbelrol draaien. Na stoppen wordt hiermee uiteindelijke win bepaald.
4: Money stop: Een op de display aagegeven prijs kan worden gestopt.
5: Hidden Loot: Vindt het bedrag dat aan het begin van de feature getoond wordt om dit bedrag te winnen.
6: Cash run: De speler “rent” langs het bord en krijgt een prijs voor iedere $ hoek die hij passeert.

Voor emulatie versie ga je naar Fruit-Emu.

Specificaties

Datum toelating: 10/01/1994
Merkteken volgnummer 0580
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , ,

Meer foto's

1 Reactie op “Chico the Bandit”

  1. Cindy Wehner schreef:

    Ik zoek een gebruiksaanwijzing voor de Chico the Bandit hebben jullie die misschien ik hoor het graag Mvg Wehner

Laat een reactie achter