Cosmo Fever Pachinko

De Cosmo Fever is een Barcrest ’87 gokkast van Pachinko Nederland BV. Deze Cosmo Fever was een ontwerp was van één van de medewerkers van De Vreng. Deze firma had 20 barcrest 87 cabinets en 20 originele pachinko kasten uit Japan. Die kastjes werden in het cabinet gepropt en icm rollenset en mpu4 aangestuurd. Voor goedkeuring had men een bv opgericht; Pachinko Nederland BV. De kast was geen succes hoewel het volgens die man een leuke kast was.

De Vreng zat in Amsterdam Westpoort en werd later door Errèl overgenomen en vervolgens door JvH.

Spelbeschrijving:
Het PACHINKO spel kan gespeeld worden indien een prijs rechtstreeks via de inzet pacmeter knop naar de Pac-Meter gezet wordt of indien punten op de Balmeter via de inzet pacmeter knop naar de Pac-Meter gezet worden. Elke prijs kan via de innen knop op de Balmeter gespaard worden en later via de inzet pacmeter knop op de Pac Meter gezet worden. Gespaarde punten kunnen via de balmeter naar credits knop naar de credits overgezet worden. De waarde van de Pac Meter kan altijd via de pacmeter naar credits knop naar de credits overgezet worden. Indien er punten op de Pac-Meter staan is het niet mogelijk het rollenspel te spelen.

Bij elke afgeschoten kogel wordt de Pac-Meter met 4 punten verlaagd. Om vervolgens het PACHINKO-spel te spelen moel men eerst de richten knop ingedrukt houden en met de “richten rechts” en “richten links” knop de schietbaan kiezen. De LED’s onder de Pac-Meter geven aan naar welke richting de schietbaan ingesteld staat. Vervolgens laat men de richten knop los en drukt deze meteen weer in als schieten knop en de kogels worden afgeschoten. Tijdens het schieten kan de schietbaan veranderd worden met de richten rechts en richten links knoppen. Het afschieten kan door het loslaten van de schieten knop gestopt worden en door de schieten knop weer in te drukken vervolgd

De GATE gaat dicht indien het PACHINKO-spel afgelopen is, als er gedurende ca 5 sec, niet geschoten is of als de PAC Meter de 200 punten bereikt heeft. Indien een kogel door een feature gat in het speelveld rolt, wordt de Pac Meter met een waarde van 4 tot 20 punten verhoogd en de GATE onder de Pac-Meter gaat open. Indien de GATE open is wordt de waarde van de GATE 4 tot 20 punten.
FEVER gaten geven geen punten en de overige feature gaten 4 punten.

HET RETOUR GAT (onderste gat) GEEFT GEEN PUNTEN Indien de Pac Meter de waarde 200 heeft bereikt, worden de 200 punten automatisch naar de credits overgezet en is het PACHINKO spel geëindigd.
De waarde van de Pac-Meter kan altijd via de pacmeter naar credits knop naar de credits worden overgezet. Niet in het speelveld gekomen kogels worden op de Pac-Meter vergoedt en de hoogste waarde van de feature gat geldt.

Specificaties

Datum toelating: 20/12/1989
Merkteken volgnummer 0227
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , ,

Meer foto's

1 Reactie op “Cosmo Fever Pachinko”

  1. Marco schreef:

    De Vreng was een groothandel in speelautomaten en dealer van o.a. Barcrest.

Laat een reactie achter