Golden Cherry

De gokkast Golden Cherry is een fruitmachine van Eurocoin uit 1989. Het was de opvolger van de Super Cherry, maar de Golden Cherry was vooral bedoeld om bestaande JPM machines om te bouwen naar hun spel.

GOLDEN CHERRY SPELINFORMATIE

1.1 SPELEN

Men werpt geld in de automaat. De credits verschijnen op het credit display, welke rechts op de rollenruit is geplaatst. Drukt men nu op de knipperende start/gokken knop, dan wordt er een spel gestart. De rollen 1, 2 en 3 gaan draaien. Na enkele seconden stoppen zij één voor één. Indien op de winlijn een combinatie staat die in het winplan voorkomt, die op de middenruit te zien is, dan heeft men prijs. Ook kan het voorkomen dat men bijna een wincombinatie krijgt. In dat geval biedt de machine een extra kans; dmv de (automatische) hold kan men deze combinatie vasthouden, om in het eerstvolgende spel alsnog te proberen een prijs te behalen. Indien men geen gebruik wenst te maken van deze automatische hold, dan kan men deze hold opheffen door op de knop “herstel/win opnemen” te drukken. Heeft men prijs, dan verschijnt deze op het kleine display en het lampje WIN ernaast gaat branden Men heeft een paar mogelijkheden met zijn rollenprijs:

1. Gokken voor een hogere prijs door het drukken op de knop “START/GOKKEN”.

2. De prijs opnemen door het drukken op de knop “HERSTEL / WIN OPNEMEN”

3. De rollenprijs transporteren naar de Cherry meter om het Golden Cherry spel te spelen door drukken op “NAAR CHERRY METER”

1.2 GOKKEN

Men gokt tussen dubbel of niets. Alleen prijzen kleiner of gelijk aan 100 credits kunnen gegokt worden. Dit gokken doet men via een munt. Men kiest eerst voor een zijde van de munt, dus voor KOP of MUNT. Na de keuze wordt de munt optisch omhoog geworpen. Valt de munt op de keuze die men heeft gemaakt dan heeft men de gok gewonnen en mag men opnieuw gokken, etc. etc. Men kan via dit gokken maximaal 200 punten winnen. Ook mag men uiteraard tussentijds een gewonnen gok inzetten in de Cherry meter of innen naar de Winbank.

1.3 INNEN NAAR DE WINBANK

Een prijs kan men via de HERSTEL/WIN OPNEMEN knop naar de winbank of naar de creditmeter transporteren. Prijzen t/m 100 punten gaan naar de Winbank. Prijzen groter dan 100 punten gaan naar de creditmeter. In de Winbank kan men prijzen sparen.

Een win van 200 uit het Golden Cherry spel wordt automatisch naar de creditmeter gezet. Een prijs via gokken, als deze groter is dan 100, zal automatisch naar de Cherry meter worden gezet. Innen naar de Winbank; allereerst worden de munten ingevuld. Deze invulling van de munten heeft als volgorde > 3 x 1 kwartje » 4 x 1 gulden » 4 x fl 5,=. Heeft men alle munten ingevuld , dan wordt er een biljet van fl 25,= verlicht. De waarde die in de Winbank staat kan men ook weer opnemen in credits, om vervolgens verder te spelen of te laten uitbetalen. De waarde die in het creditdisplay staat kan men laten uitbetalen.

1.4 INZET NAAR TOPSPEL

Wanneer men een rollenprijs heeft gewonnen, kan men deze inzetten voor het Golden Cherry spel via de Cherry meter. Het Golden Cherry spel kent geen hold. Nu speelt men op twee winpanelen. Het middenpaneel is een paneel met kris kras prijzen. Deze prijzen krijgt men als de kris kras symbolen op, boven of onder de winlijn komen. Het linkerpaneel geeft prijzen aan die op de winlijn moeten vallen, (dus midden in het rollenvenster). Per spel worden er 4 punten van de Cherrymeter afgetrokken Men kan maximaal 200 punten winnen in het Golden Cherry spel. Deze gaan automatisch naar het creditdisplay.

1.5 SUPERGOK

Heeft men een biljet van fl 25,= gespaard, dan kan men na een spel dat geen winst oplevert, een SUPERGOK wagen. Men gokt tussen F1.50,= en niets. Wint men F1.50,= dan worden deze automatisch naar de creditmeter gezet.

Meer foto's

2 Reacties op “Golden Cherry”

 1. Ton schreef:

  Hallo.
  Ik heb deze kast en als ik hem aanzet start hij op rollen draaien en daarna 8 sek gaat hij loeien en alles knipperd. Daarna kan je er gewoon op spelen. Zit een nieuwe batterij in. En euro in en uit. Wat zou het kunnen zijn. Iemand die dat weet. Of een goede tip
  Laat het me weten. Mvg Ton

 2. sten ruytinx schreef:

  Beste Ton

  bij mij doet de fruitautomaat hetzelfde maar daarna ( na het knipperen) begint hij weer opnieuw met opstarten.
  Kun je mij vertellen waar de batterije zit.
  Misschien ligt het daar wel aan.

  alvast bedankt voor jouw antwoord

  groet
  Sten

Laat een reactie achter