Grand Master

De GRAND MASTER is een elektronische speelautomaat van ALCA uit 1982, die uitgevoerd is met een geheel nieuw en betrouwbaar microprocessor systeem. De rollenset is uitgevoerd met de zogenaamde stappenmotor.

GRAND MASTER FEATURE:
Op de bovenste ruit zijn 4 schilden en 1 GRAND MASTER schild afgebeeld met ieder dezelfde vier symbolen: dame, loper, paard en toren. We laten het middelste vlak even buiten beschouwing.
De 4 schilden komen overeen met de 4 rollen, dus eerste schild hoort bij de eerste rol enz.

De GRAND MASTER symbolen die op de winlijn komen worden in de daarbij behorende vlakken verlicht. Ieder verlicht vlak levert twee bonuspunten op. Heeft men in de vier vlakken hetzelfde symbool verlicht, bv. het paard dan zal automatisch het paard in het middelste vlak oplichten. Elk symbool in het middelste vlak is twee bonuspunten waard. Zijn alle symbolen verlicht dan levert dit 20 bonuspunten op.

Doorspelen is mogelijk.
Bij Collect of gewonnen gamble verliest men de verlichte feature symbolen. Bij eerste keer verlies bij gamble blijven de feature symbolen aan. Heeft men 3 keer vijf of meer verlichte symbolen verloren dan wordt bij het vallen van een GRAND MASTER symbool op de winlijn een symbool op het schaakveld verlicht. Zijn alle 16 schaaksymbolen verlicht dan maken de rollen 20 stappen waarbij de GRAND MASTER symbolen de winlijn passeren. Hierdoor worden de symbolen in de vlakken verlicht. De gewonnen bonusgames kunnen met de feature collect knop genomen worden.
Bonusgames worden omgezet in 20 credits, indien er een koning op de winlijn valt.

“GAMBLE FEATURE”:
Progressieve “Gamble Feature” waarbij een winst kan worden gehaald van maximaal 20 bonusgames.
De gamble feature wordt weergegeven met drie rijen GRAND MASTER symbolen. Bij winst kan het licht op de onderste rij gestopt worden op een door de speler te kiezen symbool. Hierna zal de middelste en bovenste rij gaan lopen en vervolgens langzaam tot stilstand komen. Indien de middelste of bovensterij op het gekozen symbool tot stilstand komt krijgt men dubbel. Vallen beide rijen stil boven het gekozen symbool dan krijgt men dubbel-dubbel. Vallen de middelste en bovenste rij niet op het gekozen symbool stil dan heeft de speler verloren. Naast de gamble feature wordt aangegeven hoe groot de winst is.

“RANDOM FEATURE”:
Rechtsonder op de middelste ruit staat: “When lit any win pays 2 bonuspoints”. Deze feature gaat willekeurig aan en blijft aan tot er een winst combinatie valt. Elke winst combinatie, behalve de jackpots, krijgt de speler rechtstreeks 2 bonus- punten.

Specificaties

Datum toelating: 01/10/1982
Merkteken volgnummer
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: ,

Laat een reactie achter