Magic Replay

De Magic replay gokkast was de eerst goedgekeurde fruitautomaat met het rode TK merkteken (toen mocht er namelijk voor het eerst door de kast zelf uitbetaald worden i.p.v. afdruk knop aan achterkant). De Flyer van de Magic Replay die u onderaan de pagina ziet bij “Meer Foto’s” laat de gokkast zien zoals die eerst op de markt kwam met bonus punten en toen nog een blauwe overgangs sticker. De fruitmachines waren zeg maar al voorbereid op de nieuwe wet waarbij de kasten mochten uitbetalen. Er zaten al slides in die konden uitbetalen maar de bovenkant van de geldbuizen waren toen nog voorzien met metalen plaatjes zodat al het geld rechtstreeks naar de geldbak ging. Deze machines mochten met het overgangs merkteken tot uiterlijk 31 januari 1989 worden ge-exploiteerd. Toen de Magic Replay mocht gaan uitbetalen hoefden alleen de metalen plaatjes eruit te worden gehaald, een nieuw rood Merkteken plaatsen en een nieuw uitbetaal programma. Het kon theoretisch bij de horeca klant worden gedaan. De kast was nog voorzien van MPU3 computer maar niet veel later werden bij de nieuwere barcrest machines de kasten voorzien van MPU4 moederborden.

Meer foto's

10 Reacties op “Magic Replay”

 1. Marco schreef:

  Weet je dat zeker dat van die MPU3 naar 4? Ik heb deze namelijk ook gehad, voor de nieuwe wet en dat was gewoon een MPU3 unit. Verder dacht ik zelfs dat de kabelbomen gehandhaafd konden blijven en alleen de ramen vervangen hoefde te worden. Want inderdaad was ie voorbereid op de nieuwe wet wat enkel uit uitwisselen van het programmamodule nodig was. Als ze dan al een MPU4 unit hadden dan zou dat op zn minst nieuwe machines moeten zijn, gebouwd in de tijd van de nieuwe wetgeving. De rollenset van de 2e foto is niet die van de credits maar van de bonuspunten 😉

 2. Marco schreef:

  Die SE versie die in de jaren 90 uitkwam lijkt er trouwens helemaal niet op en is totaal niet leuk.

 3. Marco schreef:

  Het nadeel van MPU3 units vond ik dat die stekkers altijd te heet werden. De pennen waren ook altijd zwart in de stekker.

 4. scooby schreef:

  Ik ga er 1tje halen vandaag.
  Geen idee wat voor uitvoering het is.
  Kost maar een tientje. Laat ik hem niet voor staan. Ligt op de route van een klus van mn werk.
  Ff denken dat is kast nr 13 die we hebben

 5. scooby schreef:

  het is een mp3 uitvoering, heeft ook geen sticker, dus zal geen uitbetaler zijn.
  Het geheel zit er wel in, en inderdaad boven de geldbuizen zitten kartonnetjes

 6. ossiespower schreef:

  kan je deze nog ombouwen naar euros? (20 cent)

 7. ossiespower schreef:

  kan deze ook worden omgebouwd tot euros? (20cent)

 8. Marco schreef:

  Ossiespower, je kunt deze wel ombouwen maar dan dien je sowieso de mechanische muntproeven te vervangen voor euro en één van de buizen moeten ook worden vervangen voor een 5G buis.

 9. Cor Vink schreef:

  Beste leden, kan iemand mij helpen aan de handleiding van de Magic Replay?

Laat een reactie achter