Monopoly

De gokkast Monopoly van Maygay kwam in 1993 op de markt en werd in 2004 nogmaals opnieuw uitgebracht. Dat was de Monopoly fruitautomaat met merkteken TH0625.

Spelselectie
Middels de “Kies spel”- knop kunnen de volgende spelmogelijkheden worden geselecteerd:
1) Basisrollenspel.
2) 1/0 spel, clubspel op inzet 5.
3) 1/0 spel, clubspel op inzet 10.

Basisspellen
Rollenspel
Het basisrollenspel bestaat uit drie rollen waarbij prijzen worden gegeven voor twee of drie gelijke symbolen op de winlijn en voor een kers op rol 1. Mysteryprijzen van 5-200 voor 3 rode of 3 groene huizen in zicht op rol 1, 2 en 3. De prijzen uit het basisspel worden automatisch in de Clubmeter gezet.

1/0 spel
Het “1/0” basisspel, met 99,99 % kans op 1, wordt voorafgaand aan ieder clubspel gespeeld. De prijs van het 1/0 spel wordt automatisch in de Clubmeter gezet.

Clubspel
Het Clubspel bestaat uit 3 rollen en wordt gespeeld op inzet 5 of inzet 10. Prijzen worden gegeven voor 3 gelijke symbolen in zicht.

Monopoly-feature
Op inzet 5 wordt het feature actief indien er 3 rode of 3 groene huizen op de rollen zichtbaar zijn. Op inzet 10 wordt het feature actief bij elke 3 willekeurig gekleurde huizen in zicht.
De speler begint op “start” en drukt op de dobbelsteenknop. De dobbelsteenrollen gaan draaien en op het bord wordt het aantal vakken gestapt dat overeenkomt met het aantal ogen op de dobbelstenen. De prijs die bij de betreffende straat hoort wordt bij de Prijsmeter geteld en van deze straat wordt het “x2” paneel verlicht. Indien het “x2” paneel al aan is, dan krijgt men de dubbele straatwaarde. Zijn BOVENDIEN van dezelfde plaats nog meer “x2” panelen verlicht, dan wordt de waarde die bij de Prijsmeter wordt geteld, voor elk van die “x2” panelen, nogmaals verdubbeld.
Komt men op een van de “Kans” of “Algemeen Fonds” posities dan wordt een willekeurig feature getrokken waarvan de waarde bij de Prijsmeter wordt geteld.
Het feature eindigt als de Prijsmeter op 0 komt of als de speler naar de gevangenis wordt gestuurd en daarna geen dubbel “gooit” met de dobbelstenen. De waarde in de Prijsmeter wordt nu bij de Clubmeter geteld.

Voor emulatie versie ga je naar Fruit-Emu.

Specificaties

Datum toelating: 15/06/1993
Merkteken volgnummer 0550
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , ,

Meer foto's

1 Reactie op “Monopoly”

  1. Lommers schreef:

    Gezocht een moederbord van deze kast?

Laat een reactie achter