Popeye

De Popeye gokkast van JPM uit 1994 zit barstens vol spelletjes. Er zijn niet veel van gemaakt en deze kast is zeer geliefd en een veel gevraagde fruitautomaat op marktplaats. De MPU was een bijzondere system 5 uitvoering met extra geluids bord.

SPELBESCHRIJVING.

Popeye is een 200 punten machine met een 3 rollen onderspel en een 3 rollen subspel, waarbij het subspel gespeeld kan worden met inzet 16 of inzet 4. Verder is er een feature waarbij de speler een weg af moet leggen om Olijfje te redden en zo 100 punten te verdienen.

Onderspel: Het onderspel wordt gespeeld met 3 rollen. 2 en 3 JPM symbolen op winlijn geven een mystery waarde. Voor elk Popeye symbool op de winlijn wordt de treasure (schatkist) verhoogt met 8 punten. Verder kan er met een kop of munt gamble gegokt worden op dubbel of verlies.

Subspel: Het subspel wordt gespeeld met dezelfde 3 rollen als het onderspel. De speler kan zelf kiezen op welke inzet gespeeld gaat worden. De machine kiest na het behalen van een win automatisch de hoogste inzet. In het subspel tellen de combinatie in zicht (criss-cross), zowel voor inzet 4 als voor inzet 16. Bij inzet 1 telt het Popeye symbool voor ieder ander symbool. In het subspel kan tot maximaal 200 punten gespeeld worden.

Feature: Het feature kan worden gespeeld als de speler in het onderspel aan het spelen is en 6 of meer punten op de rollensyrnbolen heeft staan. De bedoeling van het feature spel is om Olijfje te redden, zonder dat Brutus Popeye inhaalt. Popeye moet een baan afleggen van 40 posities om aan het einde van de baan te geraken. Dit wordt gedaan door het gooien van een dobbelsteen. Er is een dobbelsteen voor Popeye en een dobbelsteen voor Brutus.

De baan bestaat uit:

1)     Vakjes waarin een waarde staat: De waarde in het vakje kan de speler nemen en gebruiken in de gamble of inzetten in het subspel
2)     Vakjes met een bom: Als men hierop landt is het feature ten einde.
3)     Vakjes met een vis (Go Fishin): Het Go Fishin feature wordt geactiveerd en de speler kan een keuze maken uit een van knipperende mogelijkheden. Indien men op deze feature landt wordt deze altijd uitgevoerd.

Mogelijkheden:

Extra Worp Brutus      : Brutus zal een keer extra gooien.

Extra Worp Popeye     : Popeye zal een keer extra gooien.

Verhoog Treasure       : De Treasure (schatkist) wordt verhoog,

Mystery win                   : De speler krijgt een mystery wm en het feature is te einde

Bom                                    : Het feature is ten einde.

Spinazie                            : Popeye heeft spinazie. Als Popeye binnen twee beurten door Brutus word ingehaald, wordt Brutus zes plaatsen teruggezet.

4)     Overige vakjes: De vakjes zijn weer spelletjes op zich, hierbij kan de speler een aantal punten verdienen:

ROCK THE BOAT:

Hier kan de speler een win maken met de symbolen in zicht. De rollen stappen langzaam door de symbolen en de speler moet een win maken op de winlijn.

DICE x4: De speler gooit met een dobbelsteen en krijgt 4 maal het aantal ogen.

CLIMB: De speler kan een nieuwe positie kiezen. Door het indrukken van de start knop zal worden ge-stopt op de positie waar het lichtje brandt.

HI/LO: Hoger/lager spel. De speler begint met 8 punten en draait de dobbelsteen. Nu is het aan de speler om te kiezen voor hoger of lager dan de steen die juist is gevallen. De speler kan ten alle tijde zijn winst nemen

7 or 11 100: De speler moet met twee dobbelstenen zeven of elf gooien. Als dit lukt verdient de speler 100 punten. Indien dit niet lukt is het feature ten einde.

Treasure Hunt: De speler kan een symbool van de rollen kiezen, en krijgt dan de 3 win van dat symbool.

Sink the Ship: De speler krijgt 6 worpen en moet proberen het schip te laten zinken door het gooien van 6 verschillende dobbelstenen.

Even 100 : De speler verdient 100 punten door het gooien van een even getal met een dobbelsteen. Bij het gooien van een oneven steen is het feature ten einde.

Duel: De speler moet op het alfa numerieke display zijn punten bij elkaar schieten. Er verschijnen punten die van rechts naar links over het display schuiven. De speler moet op de positie van de zwaarden de punten stilzetten. Er mag vijf keer geschoten worden.

Super Step: De speler krijgt tussen 8 en 12 seconden de tijd om een willekeurige win combinatie op de winlijn te nudgen. De speler krijgt de eerste win die op de winlijn genudged wordt.

Treasure: De speler krijgt de inhoud van de treasure pot.

Winrun: Stop/Go spel: De speler moet Stop of Go kiezen. Bij Go wordt en een win op de rollen gedraaid. Hierna moet de speler kiezen tussen Stop of Go, etc. Zodra Stop wordt gekozen krijgt de speler de tot dan toe verkregen punten (maximaal 200).

Voor emulatie versie ga je naar Fruit-Emu.

Specificaties

Datum toelating: 27/10/1994
Merkteken volgnummer 0646
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , , ,

Meer foto's

1 Reactie op “Popeye”

  1. Marco schreef:

    Er komen veel Duitse versies voorbij.
    Wandkastmodellen…

Laat een reactie achter