Potluck

De Potluck gokkast van JPM komt uit 1986 en was gelijk een grote hit. Alle gokkasten van JPM uit die tijd waren eigenlijk wel heel succesvol. De techniek met MPS1 en MPS2 was ook heel betrouwbaar.

SPEL BESCHRIJVING POTLUCK :

Is een machine met vier rollen met daarop de conventionele symbolen, welke in een bepaalde combinatie recht geven op vrije spelen of bonus spelen. De kleinste win is 2 vrije spelen, de grootste is 20 bonus spelen (200). Een gedeelte van de symbolen zijn overdrukt met een cijfer (1 t/m 3) en muntsymbolen waarmee het spel in de bovenruit wordt opgebouwd.

Lucky Numbers nr. 4
Lucky Numbers geeft de speler de mogelijkheid om twee maal achtereen extra nummers te verkrijgen door het bedienen van de stoptoets. Tussentijds wordt de mogelijkheid gegeven om het verkregen spelelement te nemen.

Extra Pijl nr.5
Een extra pijlpaneel licht op (maximaal 3) de extra pijlen worden opgespaard voor het spel bij positie 6 of 7.

Neem verlichtte pot nr. 6
Telkens als positie 6 bereikt wordt, stappen de pijlen een positie op, plus het aantal extra pijlpanelen van positie 5. Indien alle pijlen en het paneel verlicht zijn, kan de aangegeven pot worden opgenomen.

Dubbel potbonus nr. 7
Verlicht een volgende pijl, plus de extra pijlen van positie 8. Alle pijlen verlicht en het paneel verdubbelt de pot waarde.

Extra schot nr. 8
Geeft de speler een extra schot te gebruiken bij positie 9 en 10 ( maximaal 3).

Fruit Schot nr. 9 en 10
Door bediening van de bijbehorende vasthoudknop, kan de speler trachten het gewenste symbool uit de symbolen matrix op de winlijn te halen om een wincombinatie te verkrijgen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de extra schoten van positie 8 of men kan de kans opsparen.

Pot Luck nr. 11
Verlicht steeds de volgende letter in de naam Potluck. Bij volledige verlichting wordt de verlichtte pot uitgekeerd. Het spel geeft vervolgens een gamble voor extra munten tot een maximum van 20 bonuspunten ( 200 ) .

Potbonus nr. 12
De machine vult de potten en keert deze uit, totaal 20 bonuspunten (200).

Gamble
De speler heeft de mogelijkheid een win op te nemen of te verdubbelen tot een maximum van 20 bonuspunten (200). Bij een succesvolle gamble of het nemen van een win vervalt de inhoud van de verlichtte pot, de extra schoten en de extra pijlen indien deze niet volledig verlicht zijn.

Fruit matrix
De symbolen in de fruitmatrix verlichten bij een wincombinatie met het symbool. Elke lijn van drie symbolen wint 2 bonuspunten (20), een volle matrix wint 10 bonuspunten (100). Opgebouwde symbolen vervallen enkel bij het opnemen ervan.

Specificaties

Datum toelating: 30/12/1986
Merkteken volgnummer 0010
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , ,

Meer foto's

10 Reacties op “Potluck”

 1. Marco schreef:

  Eén van de leukste spelletjeskast van de jaren 80. Ook een beetje jeugdsentiment 😉
  Speelde er veel op.

 2. tunes schreef:

  mooie kast ben op zoek op welke site deze ik kan spelen

 3. tunes schreef:

  op welke website kun je deze kast spelen

 4. Paul schreef:

  Ik heb er één staan in de schuur, maar de accu werkt al een paar jaar niet meer en hij zal helemaal moeten worden nagekeken. Interesse?

 5. hans schreef:

  Heb je de kast nog staan Paul?

Laat een reactie achter