Revolution 85

Deze Revolution is een gokkast van Bellfruit uit 1985 met heel veel spel en feitelijk de voorloper van de huidige Revolution fruitautomaat. Dit spel is ook uitgebracht als KIT voor een 88 kabinet.

SPELBESCHRIJVING REVOLUTION 85

De Revolution is een machine met 3 rollen, waarop fruitsymbolen, cijfers en vraagtekens staan.

A. CIJFERLADDER
De cijfers op de rollen worden na elk spel bij het totaal in de NAAM LADDER geteld ( waarbij vraagtekens mystery getallen voorstellen). Zodra de NAAM LADDER vol is ( 10 posities) start het Hoger-Lager spel

Hoger-Lager
Bij het begin van dit spel wordt een van de 12 features in de cirkel aangeboden. Vervolgens kan de speler proberen om meerdere feature-panelen aktief te maken, of om ( bepaalde ) features te gaan spelen. Als hij meer features aktief wil krijgen, dan kan dit via het Hoger-Lager spel, waarbij hij steeds moet gokken ten opzichte van het getal dat bij het op dat moment actieve feature behoord.

Het Hoger-Lager spel is afgelopen als:
– de speler een verkeerde gok heeft gemaakt.
– de speler zelf besluit een bepaalde feature prijs te pakken of een feature spel te spelen.
– Als binnen het feature een bepaalde (hoogste) prijs wordt gewonnen

De bedoelde features zijn de volgende:

Positie 1 HARTEN:
De volgende positie in de Harten-Ladder wordt verlicht. De Harten Ladder vol betekent een prijs van f 10,-.

Positie 2 RUITEN:
De volgende positie in de Ruiten-Ladder wordt verlicht. De Ruiten-Ladder vol betekent een prijs van f 2,50.

Positie 3 JOKER:
Het Joker-Paneel gaat branden. Tijdens het Hoger-Lager spel kan de joker worden ingezet, waarna de volgende” gok” altijd goed is.

Positie 4 CASH-TRAIL:
De volgende waarde in de Cash-Trail wordt verlicht en tijdens het Hoger-Lager spel kan de speler steeds deze prijs nemen.

Positie 5 STOP N FRUIT:
Alleen op het moment dat positie 5 verlicht is kan de speler Stop ’n Fruit gaan spelen: De 9 symbolen die in de ruit zichtbaar zijn gaan knipperen en na een druk op de stop knop wordt een prijs aangeboden in het symbool dat na drukken blijft branden.

Positie 6 POT VULLEN:
De Cash Pot prijs wordt verhoogd met 1 gulden.

Positie 7 POT ACTIEF:
Het Pot-Aktief paneel gaat branden. Als bij het voltooien van een van de kaartladders het Pot- Aktief paneel brandt, dan wordt de inhoud van de Cash Pot als aanvulling op de prijs uitbetaald (tot maximaal f 50,– ).

Positie 8 ? MYSTERY:
Een van de 11 overige features wordt aangeboden.

Positie 9 CASH TRAIL:
Als positie 4

Positie 10 GELIJK IS GOED:
Het Gelijk is Goed paneel gaat branden en tijdens het Hoger-Lager geldt het eerste Gelijke” Getal als een juiste gok, waarna het paneel weer uitgaat.

Positie 11 KLAVEREN:
De volgende positie in de Klaveren-Ladder wordt verlicht. De Klaveren-Ladder vol betekent een prijs van f 5,–

Positie 12 SCHOPPEN:
De volgende positie in de Schoppen-Ladder wordt verlicht. De Schoppen-Ladder vol betekent een prijs van f 28, –.

B. GAMBLE

Elke prijs van 2 punten wordt verplicht dubbel of niets gegokt. Iedere andere prijs (tot 133 punten) kan de speler meteen la ten uitbetalen of gokken.

Dit gokken gebeurt op de volgende manier:
Zodra er een prijs gewonnen is, dan verschijnt de grootte van deze prijs op het display. Vervolgens stapt de gamble-ladder, hierbij aangevend, hoeveel maal de prijs bij een gewonnen gamble zal zijn. De speler kan zelf bepalen of hij zijn prijs bij het gokken wil verdubbelen, verdrievoudigen etc. Hierbj is het natuurlijk wel zo, dat hoe hoger de uiteindelijke prijs is, des te kleiner de kans is op deze hogere inzet.
(voorbeeld: stel de speler wint een prijs van 10 punten. Als hij de gamble stopt op “x 1.5”, dan is de kans dat hij wint 8:12 omdat er 8 van de 12 segmenten GEEL zijn; stopt hij de gamble op “x 12”, dan is de winstkans 1:12 omdat er slechts 1 BFM-symbool in de gamble cirkel zit).

Na een gewonnen gamble verschijnt de nieuwe prijs op het display en deze kan weer opnieuw worden ingezet. Zou een prijs via de gamble hoger worden dan 200 punten, dan vervalt deze gamble-mogelijkheid automatisch.

Specificaties

Datum toelating: 03/03/1989
Merkteken volgnummer 0209
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: ,

Meer foto's

Laat een reactie achter