Shake n Step

De Shake n Step gokkast van JPM komt uit 1987. Wellicht eerder maar is in dat jaar goedgekeurd met een rood merkteken (TK nummer). Voorheen waren de machines met blauwe overgangs merktekens en konden de kasten niet uitbetalen, maar ging dat middels de illegale afdruk knop aan de achterkant. Je kon dan tegen de kastelein of cafetaria houder zeggen:”Mag ik ff 100 punten aftikken”? De kastelein keek of het erop stond en zei:”Tik maar af”. Je kreeg dan je geld over de toonbank. De uitleg hieronder is van de bonus uitvoering maar de bonuspunten werden in 1987 vervangen door 20 credits per bonuspunt. Orginele manual is in ons bezit!

SPEL BESCHRIJVING van de bonuspunten uitvoering:

De Shake ’n Step is een 2 tot 20 punten machine voor de Nederlandse markt. De machine heeft een rollenset met normale fruit symbolen met een win mogelijkheid van 2 punten tot 20 bonus punten. De bonusspelen geven 20 punten indien een rood cirkelsymbool op de winlijn komt. Op de rollen komen symbolen voor bedrukt met een nummer van 1 tot 3. De som van de getallen in het nieuwe featurespel in de Shake ’n Step geven extra win mogelijkheden. Bereikt men een totaal van 4 of 5, dan is een gratis herstart mogelijk met een druk op de schudknop. De rollen gaan dan in verschillende richtingen draaien en geven een kans op een win, extra stappen in het spel of een goede houd mogelijkheid. Is het totaal van de nummers 6 of 7 dan worden symbolen van de winlijn op de spelkaart overgenomen, Elke lijn op de spelkaart geeft een win van 1 of 2 bonuspelen. Een totaal van 8 op de rollen laat het dubbelpaneel verlichten en geeft recht op een verdubbeling op de kaart win. Een som van 9 of 10 geeft weer de mogelijkheid voor een gratis herstart met verschillende draairichting. Meteen daarna gaan de rollen stappen, een symbool voorwaarts en een symbool achterwaarts met de holdknoppen is dan een wincombinatie of holdcombinatie te kiezen. Bereikt men een totaal van 11 dan geeft elk verlicht symbool op de speelkaart l bonuspunt.

Heeft men op de rollen een som van 12 dan heeft men recht op een 20 bonuspunten win. De spelkaart op de machine reset als een win genomen is of verdubbeld wordt via de gamble.

Specificaties

Datum toelating: 18/03/1987
Merkteken volgnummer 0075
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , ,

Meer foto's

18 Reacties op “Shake n Step”

 1. jan schreef:

  hallo waar kan ik deze gokkast gratis spelen Shake n Step

 2. Marco schreef:

  Dan zullen ze op zn minst al de software van die kast moeten hebben. En die is er gewoonweg niet meer.

  Btw, aan het cabinet te zien is deze inderdaad van voor 1987. Ik dacht 1983.

 3. W schreef:

  Inderdaad 1983. Ik heb er een staan. Werkend weggezet en nu probeer ik ‘m (na vele jaren stilstand) en doet ie het niet meer. Iemand interesse in overname?

  wengelaar@hotmail.com

 4. Slider schreef:

  Ik heb nog een kast staan met de (originele) software mocht er interesse zijn..

 5. Slider schreef:

  Ik heb nog een kast staan met de orginele sofware

 6. Anne schreef:

  ik heb ook nog 1 staan. liefhebbers??? heeft 20 jaar droog gestaan. 100,-

 7. Trisdex schreef:

  ik heb ook een kast staan.
  alleen veel schade aan de print.
  accu ik lek en over het bord gaan lekken
  verder geen idee of er nog meer schade aan de kast is.
  kan ook niks vinden over de stekker bezetting en instellingen

 8. Leo schreef:

  Of heeft iemand anders deze kast nog?

 9. john schreef:

  Dag Leo,
  ik heb een lucky lotto staan maar de binnenzijde zou hetzelfde moeten zijn als de shake and step.
  gr John

 10. Fred schreef:

  Hoi heb je de lucky-lotto nog Groet Fred

 11. Shake 'n Step schreef:

  Ik heb een defecte staan.

 12. loekipankoeki schreef:

  ik heb een storing op mijn gokkast shake n step ..er staat een 5 in de rechter display en doet niks meer.. weet iemand wat voor storing dit kan zijn??

  Alvast bedankt voor de moeite

Laat een reactie achter