Starlight 400

Vandaag prachtige fotos gekregen van een liefhebber van oude gokkasten. Hierbij de Starlight 400 gokkast van Barcrest. Ook hebben we de spelbeschrijving van hem gekregen, waarvoor dank.
Wie weet er meer van deze fruitautomaat, zodat wij de gegevens hier kunnen aanvullen.
Wat wij nog graag willen weten:
Welk jaar is deze gokkast?
Welke onderdelen zitten er in, zoals wat voor MPU?
Welke naam heeft dit kabinet?

Ook hebben we van Marco (liefhebber pur sang) op 17-8-20 ook weer wat flyers gekregen en bijgevoegd. Hij vertelde nog het volgende:
Deze serie waar Top Twenty ook onder viel was volgens mij begonnen met mpu3. De serie ervoor was die met dat muntproefdeurtje (Big Triange) in het midden. Dat waren mpu2 kasten met e/m rollensets. Er staat helaas niet in of het daadwerkelijk mpu3 is. Het kan ook mpu2 zijn met electronische rollen. Die overgang kwam eerst, mpu2/solenoid rollenset naar mpu2 stappenmotor rollenset. Daarna mpu3.

Zal nog even rondvragen bij de oude garde.

Het spel:

Na inworp van munten kan het spel worden gespeeld door op de STARTKNOP (groen) rechts te duwen. De rollen gaan draaien en stoppen random. Dus niet voorgeprogrammeerd. Het is nl. nog een analoge gokkast. Er kan direct een prijs vallen of je kan een of meerdere rollen vastzetten (rode) HOLDKNOPPEN (eventueel weer los zetten met (oranje) CANCELKNOP) en verder spelen.

Een prijs:

– Indien er een prijs valt op de win-lijn rollen kun je deze ten alle tijden innen of erop gokken.

Een prijs valt door (een combinatie van) symbolen, die recht geeft op een prijs (alleen de hoogste prijs geldt); bijv. een of meerdere kersen, drie of vier (van elke) andere symbolen, van dezelfde, naast elkaar. (zoals getoond in het beneden cabinet naast en onder de 4 speelrollen).
– Indien alle vier de SL symbolen boven de speelrollen gaan branden, heb je ook prijs. Deze gaan branden indien een SL symbool op de betreffende speelrol valt. (indien een prijs valt gaan eventueel brandende SL symbolen boven de speelrollen weer uit)

Een andere prijs is te verkrijgen doordat de 16 symbolen in het boven cabinet kunnen gaan branden. Hoe gaat dit in zijn werk:
– Een prijs die d.m.v. de speelrollen (onder cabinet) ontstaat, geeft recht op datzelfde symbool in het boven cabinet, naast de grote ster rechts boven.
– Heb je een, meerdere of alle lijnen (van elk 4 symbolen) branden dan kun je die prijs claimen.

Het claimen van deze prijs gebeurt door 4 sterren op de win-lijn rollen te verkrijgen (onder cabinet). Indien een symbool (met ster) op een rol op de win-lijn komt, kun je deze elke gespeelde credit vasthouden, op elk van de 4 rollen, totdat alle stersymbolen naast elkaar op de win-lijn staan.

Indien je een symbool (met ster) én een symbool (zonder ster) tegelijk vast zet, vervalt het vastzetten na het starten van het spel.
Indien een prijs op de win-lijn valt, moet er worden gewacht tot er een van de volgende starts een symbool (met ster) op de win-lijn valt, om weer een nieuwe poging te wagen alle sterren naast elkaar op de win-lijn te krijgen.
Indien alle 4 de sterren op de win-lijn verschijnen, claim je de prijs behorende bij het behalen van de volbrachte: een, meerdere of alle lijnen (boven cabinet). Elke lijn is 40 punten; alle 4 de lijnen zijn 200 punten Na het innen of (ver)gokken van die prijs begint het volgende spel weer met 4 random verlichte symbolen van de totaal 16 in het boven cabinet.

Een prijs innen:

Zoals aangegeven kan elke gewonnen prijs worden geïnd vanaf 2 punten tot aan maximaal 400 punten (automatisch) door op de COLLECTKNOP (geel) links te duwen.

Gokken op een prijs:

Op een gewonnen prijs kan worden gegokt (tot een maximum van 400) Dit kan d.m.v. het duwen op de GAMBLEKNOP (paars) tweede knop van links. Gokken gebeurt in het boven cabinet op de (groene) lijn waar diverse symbolen naast elkaar staan. [X2½] [LOSE] [X2] [X½] [X2] [X½] [X2] [X½]

Gokken op een prijs kan totdat:

er een maximum is bereikt (240, 320 of 400 punten)
prijs van 2 naar 5, 10, 20, 40, 80, 160, en 320
prijs van 5 naar 10, 20, 40, 80, 160, 320
prijs van 10 naar 20, 40, 80, 160, 320
prijs van 20 naar 40, 80, 160, 320
prijs van 100 naar 200, 400
prijs van 200 naar 400
boven cabinet 1 gewonnen lijn; prijs 40 naar 80, 160, 320
boven cabinet 2 gewonnen lijnen; prijs 80 naar 160, 320
boven cabinet 3 gewonnen lijnen; prijs 120 naar 240
boven cabinet 4 gewonnen lijnen; prijs 200 naar 400
de gok verloren gaat (symbool: LOSE)
de verlichting stopt op een van de [X½] symbolen (men krijgt de helft van de tot dan toe gewonnen prijs).

Specificaties

Datum toelating:
Merkteken volgnummer
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek: ,
Piekmachine:
Tags: , ,

Meer foto's

Laat een reactie achter