Super Flush SE

De gokkast Super Flush SE is een fruitautomaat van bellfruit die oorspronkelijk al uit 1987 stamt. Na de euro heeft bellfruit enkele toppers opnieuw uitgebracht met de naam extensie SE (Special Edition).

SPELBESCHRIJVING SUPER FLUSH SPECIAL EDITION

Het spel bestaat uit 4 basisrollen. Symbolen op winlijn geven prijs. Elke prijs kan worden opgenomen of gegokt, waarbij een prijs van 2 moet worden gegokt.

Op de rollen staan naast de fruitsymbolen ook cijfers gedrukt Na elk spel worden deze cijfers opgeteld en het resultaat is gelijk aan het aantal posities dat de cijferladder zal opstappen.
Vanaf positie 4 krijgt men een “beloning” volgens onderstaande “prijs”-tabel:

Positie 4 SCHUDDEN:
Na drukken op de ROLLEN SCHUDDENen STOP-knop gaan de rollen draaien met kans op extra cijfers.

Positie 5/6 KAARTSPEL:
Rol 5 en 6 gaan draaien. De kaarten die verschijnen worden verlicht in de kaartladder. Iedere kombinatie van drie of meer kaarten naast elkaar geeft een prijs volgens onderstaande prijstabel.
Meerdere rijtjes kaarten geeft als prijs de som van de afzonderlijke beloningen. De speler kan op ieder gewenst moment zijn prijs pakken door op de “Neem feature” knop te drukken.

Prijstabel:
3 in lijn     4 punten
4 in lijn 10 punten
5 in lijn 20 punten
6 in lijn 30 punten
7 in lijn 40 punten
8 in lijn 50 punten
9 in lijn 60 punten
10 in lijn 70 punten
11 in lijn 80 punten
12 in lijn 90 punten
13 in lijn 100 punten

Positie 7 KAARTEN SCHUDDEN:
Als “kaarten schudden” aktief is heeft de speler de mogelijkheid om de verlichte kaarten door elkaar te schudden. Hierdoor kan een hogere of lagere prijs verkregen worden.

Positie 8 JOKER:
Als “joker” aktief is, kan de speler door een druk op de “joker” knop een van de ontbrekende kaarten verlichten.

Positie 9 DUBBEL:
Als “Dubbel” aktief is wordt de prijs in het kaartspel verdubbeld.

Positie 10/11 SUPER FLUSH:
Een aantal stappen van 1 tot 10 wordt op het display aangegeven. De rollen 5 en 6 gaan gelijktijdig stappen, alle kaarten die verschijnen worden aangemaakt in de kaartladder.

Positie 12
200 PUNTEN

Gokken

Elke prijs van 2 wordt verplicht “dubbel of niets” gegokt. Iedere andere prijs (tot 133) kan de speler opnemen of gokken. Een prijs van meer dan 133 moet worden opgenomen.
Het gokken gebeurt op de volgende manier:

Zodra er een prijs is, dan verschijnt deze op het display. Vervolgens stapt de gok-ladder, hierbij aangevend hoeveel maal de prijs bij een gewonnen gok zal zijn.
De speler kan zelf bepalen of hij zijn prijs bij het gokken wil verdubbelen, verdrievoudigen etc.
Hierbij is het natuurlijk wel zo, dat hoe hoger de uiteindelijke prijs is, des te kleiner de kans is op deze prijs. (voorbeeld: stel de speler wint een prijs van 10 punten.
Als hij de gok stopt op “x1.5” dan is de kans dat hij wint 8:12 omdat er 8 van de 12 segmenten GEEL zijn; stopt hij de gok op “x12”, dan is de winstkans 1:12 omdat er slechts 1 BFM-symbool in de gokcirkel zit).

Na een gewonnen gok verschijnt de nieuwe prijs op het display en deze kan weer opnieuw worden ingezet. Zou een prijs via de gok hoger worden dan 200 punten dan vervalt deze gok- mogelijkheid automatisch.

Algemeen

De kaartladder en de extra’s in de cijferladder gaan uit als:

– een prijs uitbetaald wordt

Meer foto's

5 Reacties op “Super Flush SE”

 1. Marco schreef:

  Hiervan is ook een speelhalversie, TS0532.
  Er bestaat ook een Top Flush TK0201 6 januari 1989.

 2. Rob Verhoeven schreef:

  Hi,

  Ik heb nu enige tijd een SuperFlush SE (van Elam vermoed ik)… Prima werkend, maar plots geeft de SF SE een foutmelding op “reel 6”. Wat er gebeurt is het volgende. De machine gaat aan, lampen branden, reels gaan lopen en stoppen 1 voor 1 op de juiste positie. Behalve reel 6 (rechtste van de bovenste kaarten). Die blijft oneindig lopen tot de foutmelding verschijnt en een fouttoon te horen is. Ik heb gekeken naar de optic (u voor ig zwarte element op de printplaat, maar deze is niet vuil of anderszins.) Iemand ideeën?

 3. Bart De Boeck schreef:

  Ik heb al jaren een super flush spécial édition, maar door renovatie naar boven verhuist en nadien terug naar beneden gehaald, sindsdien geen teken van leven, zijn er technieker die aan huis reparatie doen?

 4. Rob Verhoeven schreef:

  Hallo,

  Ik ben in bezit van een Superflush SE machine, die niet meer wil opstarten. Ik ben op zoek naar wat manuals, met name rondom de SCORPION 31-428-001 ISSUE 2 (TEXAS) MPU.

  Zou u me daarvan een digitale copy van kunnen toesturen. Alvast erg bedankt !!

  grt Rob

Laat een reactie achter