Topshot

De Topshot gokkast is een fruitmachine van JPM uit 1986. In het begin werd er nog gewerkt met bonuspunten maar later mocht dat niet meer en werd het vervangen door gewone punten. Met het bonusspel was het zo dat je voor elke bonus punt het rode rondje op de 4e rol moest krijgen, daar kreeg je dan 20 credits voor.
De Topshot heeft 4 rollen met naast het Basisspel een Symboolbonusspel, het Pinballspel incl. Streakspel en Bumperspel, het Topshotbonusspel en het Supergamblespel.

Basisspel

Na het indrukken van de ‘Start’-knop begint het Basisspel en maak je kans om op de middelste winlijn met de juiste combinatie van symbolen credits te winnen. Met uitzondering van een prijs van 200 punten, kun je met de ‘Gamble’-knop, al dan niet in combinatie met de ‘Supergamble’-knop je prijs verhogen.

Pinballspel

Wanneer je geen winnende combinatie hebt maar wel 4 of meer punten in totaal op de winlijn, dan speel je het Pinballspel. Dit Pinball-spel speel je bovendien wanneer je naast een winnende combinatie 4 of meer punten hebt en je gokt de eerste keer mis bij het Gamble-spel. Dit geldt overigens niet wanneer je Supergamble speelt of wanneer je een gewonnen prijs incasseert.

Het Pinballspel kent de volgende functies

Ballshot (4) – met de ‘Ball Shot/Stop’-knop kun je naar een hoger cijfer schieten.

Symboolbonus (5 of 6) – alle symbolen die in het Symboolbonus-spel staan en die op de rollen op een zichtbare positie staan worden verlicht. Een volle verticale of horizontale lijn geeft recht op 10 of 20 bonuspunten. Alle symbolen blijven verlicht totdat een prijs op een rolcombinatie wordt genomen of na een eerste Gamble wordt verhoogd of met Supergamble wordt gespeeld.

Double Bonus (7) – alle prijzen van het Symboolbonusspel worden verdubbeld. Het recht op Double Bonus bestaat totdat een prijs op een rolcombinatie wordt genomen of na een eerste gamble wordt verhoogd of met Supergamble wordt gespeeld.

Extrahold (8) – maximaal 3 extra holds kunnen hier worden verzameld en op een gunstig moment worden ingezet. Een extrahold kan alleen worden ingezet wanneer normaal gesproken de holdfunctie ook zou werken. Dus niet bij een winnende combinatie en ook niet bij 8 of meer punten op de winlijn of een positie 8 of hoger na Ballshot.

Winstreak (9) – na het drukken op de ‘Start’-knop draaien de rollen naar een willekeurige winnende combinatie en worden de punten op de Streakmeter geplaatst en maak je door het drukken op de ‘Start’-knop kans op nog een Winstreak. Bij 200 punten of meer op de Streakmeter verhuizen deze automatisch naar de Creditmeter.

Topshot Bonus (10 en 11) – een volgende letter van het woord Topshot licht op. Wanneer de laatste letter oplicht dan start het Bumperspel. Bepaal met de ‘Stop’-knop de prijs door op het juiste moment te drukken. Gewonnen punten kunnen met de ‘Gamble/Supergamble’-knoppen worden verhoogd indien lager dan 200.

Topstreak (12) – het verschil met de Winstreak is dat door het drukken op de ‘Start’-knop naar een winnende combinatie wordt gedraaid met minimaal 20 punten.

De holdoptie, voor zover aanwezig, vervalt bij positie 8 of hoger.

Supergamble

Met Supergamble kun je een aantal stappen overslaan om naar een hogere prijs te gokken. De kans op een hogere prijs is gelijk aan het produkt van de tussenliggende kansen.

Bij het sluiten van het spelvenster of het overschakelen naar een ander spel vervallen verlichte symbolen in het symboolbonusspel, dubbelbonus en verlichte letters in het topshotbonusspel. Credits van de verschillende creditmeters worden bij elkaar opgeteld en komen als totaal terug op de creditmeter.

Voor emulatie versie ga je naar Fruit-Emu.

Specificaties

Datum toelating: 30/12/1986
Merkteken volgnummer 0008
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , , ,

Meer foto's

10 Reacties op “Topshot”

 1. Marco schreef:

  Leuke kasten waren dat van JPM. Die hele serie trouwens in dit cabinet.

 2. scooby schreef:

  ik heb er 1tje staan, nog andere moederboard erin en hij zou weer moeten werken

 3. Arno schreef:

  Scooby,

  Verkoop je hem toevallig?

 4. scooby schreef:

  Hoi Arno,

  Hij is te koop,
  Moet alleen nog nagekeken worden.

 5. sander schreef:

  Hoi Hoi.
  Heb hier een topshot maar zoek hoe ik de instellingen kan veranderen en de tellers kan resetten.
  Kan iemand mij hier aan helpen?
  Groetjes Sander

 6. ann schreef:

  Deze automaat was eigenlijk wel een soort piekkast,het kwam weleens voor dat hij 36 bonus gaf met topstreek.(dit was in de bonustijd)

 7. René schreef:

  zoek manual van jpm topshot Wie kan mij hieraan helpen ?

 8. Peter schreef:

  Archief gokkasten

 9. Martin schreef:

  Ik heb een topshot fruitautomaat. Deed het prima, maar ineens niets meer. Alleen een paar lampjes branden. Heeft iemand tips of kent iemand een monteur die ernaar zou kunnen kijken?

Laat een reactie achter