Xtra

De gokkast Xtra is een fruitmachine van Ace Coin Equipment Ltd uit 1992. Deze automaat heeft een gebruikelijk basisspel met o.a. een criss-cross mystery-win (4-200). Bovendien wordt door het basisspel een fruitladder gevuld. Zodra deze vol is, krijgt men 16 punten.

Met een gewonnen prijs, heeft de speler drie mogelijkheden: “NEEM WIN”, “GOKKEN” of de “XTRA-BANK”.

NEEM WIN: Een prijs kan slechts worden geind als hij op de XTRA-bank staat. De prijs moet dus eerst op de XTRA-bank worden geplaatst.

GOKKEN: De fruitladder is uitgevoerd in de vorm van een X. Dit speelt een rol bij het gokken. indien de speler op de “gokken”-knop drukt en de fruitsyrnbolen van de fruitladder zijn verlicht in de vorm van de X, wordt de prijs verdubbeld. Is dit niet het geval dan dijn de punten verloren.

XTRA-BANK: De speler heeft de mogelijkheid om een gewonnen prijs op de “XTRA bank” te zetten.

Op het “XTRA-bank”-display worden de punten bij de eventueel eerder gespaarde punten geteld. De XTRA-winteller geeft aan uit hoeveel wins het totaal van de winbank bestaat. (Als men bijv. een win van 8, een win van 4 en een win van 20 op de “Xtra-bank” heeft gespaard, staat de “XTRA-winteller” op 3 en de “winbank” op 32). Op elk moment kunnen de punten van de “XTRA-bank” ingezet worden in het clubspel. Men kan ook bijv. 2 wins van 8 punten gebruiken om met een inzet van 16 te kunnen spelen.

Op de XTRA-bank kunnen 99 spellen gespaard worden, waarmee telkens 200 punten in het clubspel behaald kunnen worden. Indien 200 punten zijn gewonnen, kan men meteen met de volgende gespaarde prijs verder spelen op het bovenspel. Men heeft dus theoretisch maximaal 99 maal achtereen de kans op 200 punten. Het clubspel heeft twee winlijn in de vorm van een X en een inzet van 4,8 of 16 punten. Dit spel wordt gestart door op de “start XTRA-bank” knop te drukken. Op inzet 4 zijn de twee winlijnen aktief. Op inzet 8 geldt tevens het XTRA symbool voor elk symbool. Bij inzet 16 worden de twee buitenste rollen constant vastgehouden. Deze inzet is daarom slechts mogelijk indien er op de buitenste rollen op minimaal één van de winlijnen dezelfde symbolen staan. Als de inzet verhoogd wordt naar 16 tijdens één spel met inzet 8, geldt ook bij inzet 16 het XTRA-symbool voor elk symbool. Als verhoogd wordt van inzet 4 naar 16 geldt dit echter niet.

Specificaties

Datum toelating: 30/07/1992
Merkteken volgnummer 0478
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , ,

Meer foto's

Laat een reactie achter