Bar7

De Bar7 gokkast is een fruitautomaat van Eurocoin uit 1989 die door een bedrijf in Belgie in een Bellfruit kabinet is gebouwd. Het kabinet wat je hier ziet is uit 1997. De kast is 3 maal uitgebracht, in 1989, in 1990 en op 13-3-1997 met de volgende TK nummers: TK0250 en TK0277 en TK0787. De kast stond op de zwarte lijst van piekmachines en is daarom in 1997 opnieuw uitgebracht zonder piek gedrag. De orginele spelbeschrijving is in ons bezit.
Dit spelconcept is bedacht door Jan Tooten, destijds directeur van Eurocoin.

Spelbeschrijving

1.1. HET SPEL

Werp geld in de automaat. De Credits verschijnen op het credits display op de rollenruit. Drukt men nu op de START knop, dan wordt het basis spel gestart. De rollen van de onderste rollenset gaan draaien. Indien op de winlijn een combinatie staat die in het winplan van de onderruit voorkomt heeft men prijs. Een (auto) hold kan een extra kans bieden. Hold kan opgeheven worden door op de knop “HERSTEL/innen” te drukken. Heeft men prijs, dan worden de gewonnen punten op de winmeter getoond. Met deze punten heeft men de volgende opties:

1. Dubbel of niets gokken.

2. Prijs laten uitkeren door drukken op “herstel/INNEN’`.

3. Inzetten in het BAR-7 spel door te drukken op “NAAR POWERMETER”

1.2. GOKKEN

Men gokt tussen dubbel of niets. Men kiest voor een kaart . Door op de “7” of “BAR” knop te drukken. Licht de kaart op die men heeft gekozen dan heeft men de gok gewonnen en mag men opnieuw gokken. Ook kan men tussentijds een gewonnen gok inzetten in de Powermeter of opnemen naar de winbank. Punten boven de 100 worden autornatisch naar de Powermeter getransporteerd .

1.3. INNEN NAAR DE WINBANK

Een prijs kan men via de herstel/INNEN knop naar de winbank of naar de creditsmeter overzetten. Prijzen t/m 100 punten gaan naar de Winbank. Prijzen groter dan 100 punten gaan naar de creditsmeter. In de Winbank kan men gewonnen prijzen sparen. Hiermee kan men in een later stadium een Supergok doen. De winbank kan geheel of in gedeelten van 4 credits opgenomen worden door te drukken op “NEEM WINBANK” knop.

1.4. SUPERGOK

Heeft men een biljet van fl 25,= gespaard, dan kan men een SUPERGOK wagen. Nu gokt men tussen fl 50,= en niets. Wint men 200 punten (fl 50,=) dan worden deze automatisch naar de creditsmeter gezet.

1.5. INZET NAAR BAR-7 SPEL

Het BAR-7 spel kent geen hold. Wanneer men in het basisspel een prijs van minimaal 4 gewonnen heeft, kan men deze in het BAR-7 spel inzetten. Voor men het spel start kan de inzet bepaalt worden mbv de “INZET” knop. Door nu op de BAR of 7 knop te drukken start men het BAR-7 spel. Heeft men de juiste keus gedaan, dan heeft men kans op een win van maximaal 8 win1ijnen. (Horizontaal, vertikaal en diagonaal). Er wordt nu een prijs uitgekeerd  overeenkomstig de wintabel. Men kan ook gokken op beide symbolen om de winkans te verhogen. Dit kost echter 2 x het aantal ingezette punten.

Specificaties

Datum toelating: 13/03/1997
Merkteken volgnummer 0787
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet: ,
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , , , ,

Meer foto's

4 Reacties op “Bar7”

  1. Marco schreef:

    De eerste versie zat gewoon in een Eurocoin (Den Bosch) cabinet.

  2. Balou.s place schreef:

    Prachtige oldschool gokkast heb hem in bezit nig in orcinele staat en goed werkend zo een kast vind je zelden laat staan in goede staat zo oud maar zo leuk kwa spel blijft leuk

  3. Pieter Korevaart schreef:

    Hoi. heeft er iemand voor mij een elektrisch schema van de Bar 7

Laat een reactie achter