Lucky Lotto

De gokkast Lucky Lotto was een ontwerp van PCP Microproducts in Nederland en werd gebouwd door JPM in Cardiff. Deze lucky lotto gokkast komt uit 1986.

Beschrijving van het spel
LUCKY LOTTO is een prijzen uitbetalende amusementsautomaat met vier rollen. Deze automaat is ontworpen in overeenstemming met de nieuwe wet op de Kansspelen van 1 Juli 1986.
Standaard spel:
De Automaat geeft ” holds” ( = vasthouden) volgens het normale vasthouden en uithalen principe, waarbij automatisch een voor de speler gunstige combinatie wordt vastgezet. De speler kan deze combinatie natuurlijk zelf opheffen en dan elk gewenst symbool vastzetten.
Als een normale ” hold” niet mogelijk is en er zit wel een zgn. ” bonus hold” in de pot, dan kan de speler die bonus gebruiken om de gewenste symbolen toch vast te zetten. Dit gebeurt dus niet automatisch. Als een “win” (winstpunten) niet wordt behaald, gaan gedoofde nummers in opgaande richting aan op een zgn. “feature trail”(hoofd-lijn), zodat uiteindelijk een “feature game” (hoofdspel) kan worden behaald.

Mystey win (VOV WIN):

Bij elke “win” moet de speler een waarde op de gokschaal stilzetten om de uiteindelijke hoogte van zijn winst te bepalen.

Gamble Feature (= gokspel):

Elke winst, behalve de jackpot, kan gebruikt warden om te gokken. Men kan aldus op de gokschaal steeds één plaats stijgen of alles verliezen. Natuurlijk kan de winst op elk gewenst moment genomen worden. Het is ook mogelijk om een gedeelte te reserveren en de rest te gokken.
Een “win” van 0,50 moet evenwel altijd gegokt worden, dus er is geen keuze bij die winst.

“Feature Trail” 4- onbekende verhoging:

Bij dit nummer (4) moet de speler zelf een hogere, onbekende plaats op het ” Feature trail” stilzetten.

“Feature Trail” 5 – voeg een “nudge” toe:

Een “nudge” is één plaats voorwaarts op een rol. Dit nummer (5) voegt één “nudge” toe aan de “nudge” pot, tenzij die vol is.

“Feature Trail” 6 – voeg een “hold” toe:

Dit nummer voegt een “hold” toe aan de zgn. “hold” pot, tenzij die vol is.

“Feature Trail” 7 – 0,50 win:

Dit nummer geeft de speler een winst van 0,50, die hij persé moet gokken.

“Feature Trail” 8 – lotto bonus verhoging:

Dit nummer verhoogt de bonus willekeurig met 1, 2 of 3. Als deze vol is worden de bonusprijzen door het lottospel betaalt.

“Feature Trail” 9 – vul een lottonummer in:

Bij dit nummer kan de speler zijn favoriete nummer kiezen om in te vullen op de lottokaart. Als de kaart voorzien is van drie nummers kan de speler het lottospel starten. Hij kan ook wachten totdat hij de lottobonus (zie trail 8) heeft volgemaakt. Het lottospel geeft drie verschillende cijfers aan op het scherm. Als één (of meer) van deze cijfers overeenkomt met de nummers op de lottokaart van de speler, dan wint hij de bijbehorende prijs en vervalt de hele kaart.
Als er geen overeenkomstige en dus winnende nummers zijn, vervalt de kaart niet.

“Feature Trail 10” – “nudge”:

De automaat geeft altijd de hoogst beschikbare winst aan. De speler kan nu kiezen uit twee mogelijkheden: a) hij kan zijn “nudges” gebruiken om, d.m.v. een plaats vooruit of achteruit op de rollen, een betere winst te krijgen. b) hij kan zijn “nudges” bewaren om de volgende keer eventueel een nog hogere winst te krijgen.
Als de speler zijn “nudges” neemt, dan beweegt de automaat automatisch de rollen, zodat de hoogste winst wordt verkregen. Ongebruikte nudges (als men dus voldoende “nudges” in de pot heeft om te winnen) blijven in de pot.

“Feature Trail” 11 – op één lijn

Bij dit nummer moet de speler één symbool op de winlijn selecteren waarvan hij er drie of vier op een rij wil krijgen. Dit doet hij door de betreffende “hold” knop in te drukken. De rollen bewegen dan totdat een winst van drie of vier gelijke symbolen het resultaat is.

“Feature Trail” 12 – Jackpot:

De automaat geeft drie of vier bars, speelt het jackpot deuntje, en betaalt de speler f 5O,– uit.
“Bonus Feature Holds”:
Bij een normaal spel behouden de “nudge” pot, de “hold” pot en de lottokaart steeds hun waarde. Als een winnende combinatie wordt behaald vervallen deze feature waardan, tenzij de Juiste “bonus feature hold” oplicht. In dat geval alleen blijven ze behouden.
De lotto bonus kant geen “bonus feature hold” en zullen bij winst dus altijd vervallen.

Specificaties

Datum toelating: 30/12/1986
Merkteken volgnummer 0017
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , ,

Meer foto's

3 Reacties op “Lucky Lotto”

  1. bouwen schreef:

    Volgens mij in Nederland gebouwd op de oude jpm moederborden m 2 en m3

  2. scooby schreef:

    is system80 moederboard

  3. Voor diegene die interesse heeft, ik heb hem staan en hij is te koop

Laat een reactie achter