Reel Cash

De Reel Cash is een gokkast in het 88 kabinet en kwam later ook als Special Edition. De Reel Cash is een Bellfruit machine en werd verhandeld door Elam. De Reel Cash is een machine met 6 rollen, waarbij 3 rollen voor het basisspel en 3 rollen voor het vervolg-spel. Het basisspel bestaat uit het krijgen van gelijke (fruit-) symbolen op de winlijn, welke vaste prijzen opleveren.
Bovendien kan via het “speciale” symbool een opbouw-prijs gewonnen worden, en wel als volgt:

Elke keer als een “speciaal” symbool op de winlijn verschijnt wordt in de feature-matrix het volgende symbool in de betreffende kolom aangemaakt.
Heeft men een vertikale kolom helemaal gevuld dan wordt hiervoor een mystery-prijs (4-200) uitbetaald, waarna enkel deze kolom gedoofd wordt.

Kompleteert men de onderste horizontale lijn in de matrix, dan krijgt men daarvoor 2 punten (+ verplicht gokken).
Vervolgens wordt de horizontale lijn gedoofd en alle nog eventueel verlichte panelen in de matrix zakken 1 positie.

Alle gewonnen prijzen, zowel van de rollen als van het feature kunnen worden geplaatst in de winbank, gegokt (x2 of verlies) of ingezet in het bovenspel.
Dit bovenspel werkt als volgt:

Alle credits komen in de zgn. Cash-meter te staan. De speler kan nu kiezen of hij credits inzet per 4, 8 of 16 punten.
Zet hij 4 punten in, dan worden deze 4 punten van de Cash-meter afgetrokken en de 3 bovenste rollen gaan draaien. De prijzen in dit bovenspel ontstaan als:

– er 3 gelijke bankbiljetten te zien zijn op de winlijn
– er 1 of meerdere munten op de winlijn verschijnen. (elke munt geeft een mystery prijs!)

Bij een inzet van 4 punten geldt enkel de middelste winlijn.
Bij een inzet van 8 punten zijn de middelste en de bovenste winlijn aktief, met dien verstarde, dat als 3 gelijke bankbiljetten te zien zijn op de 2 winlijnen (criss-cross),
dan betekent dit een prijs, terwijl elke munt zichtbaar op deze 2 lijnen ook prijs geeft. Een inzet van 16 punten betekent, dat 3 winlijnen aktief zijn in het bovenspel, dus:

– criss-cross combinaties voor de bankbiljetten op 3 posities per rol.
– een munt op alle 9 posities in de ruit geeft mystery prijs.

Alle prijzen in het bovenspel worden direkt in de Cashmeter bijgeteld.

Na elk bovenspel heeft de speler de mogelijkheid zijn punten in de Cashmeter te verzilveren. De maximale waarde van de Cashmeter is 200 punten.

Mocht deze grens van 200 overschreden worden, dan vervallen alle punter boven de 200. In dit geval worden de 200 punten ook direkt naar de creditmeter gebracht.

Specificaties

Datum toelating: 07/07/1989
Merkteken volgnummer 0226
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , ,

1 Reactie op “Reel Cash”

  1. Hannes de Graaf schreef:

    Ik heb een Reel Cash kast staan. Hebben jullie misschien een gebruiksaanwijzing? Het schijnt dat als je de achterklep open doet en op start drukt, je dan punten krijgt en kan spelen. Dit werkt echter niet bij mijn kast.

Laat een reactie achter