Zilvervloot

Zilver Vloot is een gokkast met vier rollen, die de speler een ongeëvenaarde mogelijkheid tot aktieve deelname biedt. De Zilvervloot is een kast van PCP Microproducts b.v. die de kast heeft laten maken door JPM met MPS1 techniek. Hun vorige Lucky Lotto fruitmachine was nog gemaakt met System 80 techniek.

PCP heeft tegen de zin in van JPM oude JPM machines voorzien van hun eigen ontwerpen. In NL maar 2 stuks. De kasten werden vervolgens door PCP NL naar PCP in engeland gestuurd om daar omgebouwd te worden. Daarmee wordt PCP eigenlijk deels de fabrikant.

Vasthouden van de rollen (reel holds): Zilver Vloot hanteert het normale “hold en draw” principe (=vasthouden en uithalen), waarbij automatisch een goede combinatie wordt vastgehouden. De speler kan natuurlijk zelf deze combinatie annuleren en de door hem gewenste symbolen vasthouden. Als niet op de normale manier vastgehouden kan worden, kan de speler een Vasthouden bonus gebruiken uit de “Vasthouden” pot. Deze pot bevat maximaal drie Bonussen en wordt verhoogd door het bereiken van positie 9 van het hoofdspel (-feature trail). Bij het automatisch vasthouden wordt nooit een Vasthoudbonus gebruikt. De speler wordt wel geattendeerd op het gebruiken van een Vasthoudbonus door het herhaaldelijk oplichten van de aanbevolen vasthoudknoppen en de symbolen op de rollen.

Appeltjes van Oranje pot: deze pot schuift op een volkomen willekeurige manier op in eenheden van één gulden. De pot begint alleen maar opnieuw wanneer een uitbetalende reeks Appeltjes van Oranje is bereikt. Deze pot betaalt dubbel uit bij een reeks van vier dezelfde.

Gokspel (gamble feature): het gokspel is gebaseerd op het dubbel-of-niets principe voor het bedrag dat aangegeven wordt op het lagere scherm. In eerste instantie wordt de gehele winst ingezet, maar de speler heeft de mogelijkheid deze inzet te verlagen en een gedeelte van de winst te reserveren. Dit gereserveerde gedeelte van de winst kan daarna opnieuw geheel of gedeeltelijk worden ingezet als de speler dat wenst. Het gokspel duurt voort tot de winst genomen wordt, tot verloren wordt of tot de jackpot van f 50.- wordt gehaald.

Hoofdspel (feature trail): bedekte nummers doen het hoofdspel vooruitgaan. Bedekte vraagtekens geven of een schot op goed geluk of, maar dat komt minder vaak voor, een gericht schot waardoor het hoofdspel vooruit gaat.

Stap no. 5: deze stap van het hoofdspel zorgt ervoor dat het kanon een munt afvuurt in de richting van de Schatkist. Deze munt kan op de Schatkist blijven liggen of gelijk in de kist vallen. Munten die op de kist blijven liggen hopen zich op, klaar om gebruikt te worden in het Schatkistspel. Het oplichten van het kanon zelf geeft een minimum van acht munten plus een ongeziene bonus. Munten die gelijk in de kist vallen komen in een speciaal “no lose” (=niet te verliezen) opklimmende gokspel, dat alleen maar beeindigd wordt wanneer de kist vol is (f 5-) of na drie achtereenvolgende verliesbeurten.

Winnende beurten worden rechtstreeks in de bank betaald en eventueel resterende munten blijven in de kist achter.

Stap no. 7: deze stap zet een gokspel in werking tussen enerzijds het doordraaien van de rollen naar een winst van f 1- of anderzijds het toevoegen van een Stap aan de Stappenpot.

Stap no. 9: het bereiken van deze stap stopt een vasthoudbonus in de Vasthouden pot, tenzij deze pot vol is.

Stap no. 10: het kiezen van het belangrijkste hoofdspel is mogelijk in drie vormen:
1 keuze: de automaat laat de speler zelf zijn/haar favoriete hoofdspel kiezen
2 vaardigheid: de speler krijgt de mogelijkheid om met eigen vaardigheid een hoofdspel te selecteren
3 toeval: een volkomen willekeurige keuze van het hoofdspel

Zowel de keuze van het hoofdspel door vaardigheid als die door toeval kunnen leiden tot een voor de speler onbevredigend resultaat. Daarom is er een ruilmogelijkheid aanwezig. Dit ruilen houdt echter een risico in, omdat verlies nu ook tot de mogelijke eindresultaten behoort.

Appeltjes van Oranje hoofdspel: de rollen draaien door naar een winnende Appeltjes-combinatie, waarna de hele Appeltjes pot gewonnen wordt. Deze pot wordt gelijk weer aangevuld voor nieuw gebruik.

Stappenpot hoofdspel: een willekeurige bonus wordt toegevoegd aan de Stappenpot, waarmee dan gegokt kan worden volgens het +1 stap/ -1 stapprincipe. Teneinde de speler te helpen in zijn beslissing wanneer uit te halen, worden afwisselend de beste winstcombinatie en het aantal beschikbare Stappen getoond op het LED scherm. Zodra de Stappen genomen worden verspringen de rollen automatisch naar de best mogelijke winstcombinatie, waarbij ongebruikte Stappen in de pot blijven.

Rol/Kies een winstspel: dit zijn in feite twee hoofdspelen in één, waarbij de automaat een keuze maakt. De mogelijkheden zijn:
1 kies de winst: de rollen van de automaat laten een aantal winstcombinaties zien, waarbij de speler zijn keuze moet maken voordat het hoofdspel afgelopen is. Om de speler te helpen wordt steeds de waarde van de winst op het LED scherm getoond.

2 rol de winst: de speler geeft d.m.v. van “feature stop” een symbool aan op de winstlijn, dat hij wilt gebruiken voor zijn winnende combinatie. De rollen draaien dan door tot een winstlijn met dat symbool bereikt is.

Schatkisthoofdspel: de speler moet in eerste instantie een aantal schoten op de schatkist afvuren d.m.v. “feature stop”. Als dit gedaan is komt de Spaanse Mattenlijn vrij, waarlangs opgeslagen munten plus willekeurig toegevoegde munten van links naar rechts voorbij het Schatkistraam gaan bewegen. De speler moet met elk schot zoveel mogelijk munten buitmaken. Buitgemaakte munten vallen in de kist. Als er geen schoten meer over zijn, zal de automaat normaal de winst overmaken naar de bank en blijven resterende munten in de kist. Als de schatkist echter vol is (d.w.z. f 5-), dan kan de speler desgewenst een Superschot wagen. Een Superschot is één schot op de Schatkist, waarbij de munten niet in de kist vallen, maar voor elke munt een van te voren vastgestelde waarde van f1-, f2,-of F10,- wordt betaald.

Hoofdspel herhaling: de automaat biedt een 50% kans op een herhaling van het zojuist gespeelde hoofdspel. Een druk op de startknop start dit spel en voert dus tegelijkertijd deze gok uit.

Vasthoudbonus-spel: bij normaal spel zullen het Schatkistspel en de Vasthouden pot hun waarde behouden, maar bij een normale via de rollenwinst worden deze waarden geannuleerd, tenzij de vasthouden bonus oplicht. De schatkist wordt altijd geledigd bij een normale rollenwinst

Specificaties

Datum toelating: 09/10/1987
Merkteken volgnummer 0115
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: ,

Meer foto's

Laat een reactie achter