Empire

De gokkast EMPIRE van Barcrest was een zogenaamde piekmachine die per 1 januari 1995 verboden werd samen met 23 andere fruitautomaten, zoals de Random Runner en de Bar7 .

WIE WEET WELKE DATUM ER OP DE TK-STICKER STAAT?

De Empire gokkast heeft 3 rollen in het basisspel en 4 rollen in het subspel. De speler kan zijn gewonnen punten in het winpuntenspel inzetten, parkeren, gokken of innen.

Het basispel bestaat uit een om normaal prijzenschema met een fruitladder die in volgorde gevuld moet worden met symbolen die van de rollen op de winlijn vallen. Deze fruitladder heeft bij het citroen symbool klim met herhaal kans.
Vanaf de druif heeft de speler de kans om de aangeboden punten te innen via de NEEM FRUITLADDER knop.
De fruitladder dooft bij winst op de rollen. Ook bezit het basisspel een spaarpot waarin men gewonnen punten kan bewaren.
Dit doet men via de START / SPAREN knop.
Heeft men meerdere blokken aandan kan men met de GOKKEN / SELECTEER knop kiezen welke punten met de NAAR SUPERMETER knop de SUPERMETER gezet moet worden om in het subspel te spelen.

Het subspel bied de mogelijkheid tot spelen op 10 winlijnen. Elke 2 winlijnen kost een inzet van 4 punten met en maximale inzet van 20 punten. Voor elke keer dat men een waarde in de SUPERMETER stopt kan men tot 200 punten winnen. Bij de maximale inzet van 5 waardes kan men dus maximaal 1000 punten winnen. Per start in het subspel kan men echter maar in totaal 200 aan prijzen winnen. Ook bezit het subspel een mystery ? welke tussen 20 en 200 punten geeft, of de reeds binnen deze spelbeurt gewonnen punten aanvult tot 200.

Voor emulatie versie ga je naar Fruit-Emu.

Specificaties

Datum toelating: 01/02/1993
Merkteken volgnummer 0498
Aanvrager:
Fabrikant:
Merkteken:
Kabinet:
Techniek:
Piekmachine:
Tags: , , , , , , ,

Meer foto's

2 Reacties op “Empire”

  1. Touch Down schreef:

    Compleet vergeten dat deze gokkast ooit bestond, mooi om hem hier weer te zien. In mijn herinnering stond deze nog tot eind ’90 in de Black Pearl in Eindhoven (nu Fairplay), maar dat zal dan wel niet kloppen hahaha 😉

    Had deze een ernstige vorm van piekgedrag of viel deze gewoon net buiten de richtlijnen?

  2. david schreef:

    wat een tijden toen

Laat een reactie achter